MEERSSEN
 

Welkom

Leer dorpsgenoten kennen tijdens Meerssen in Dialoog op 9 november 2016! De Stichting Meerssen in Dialoog viert op woensdag  9 november voor de zesde keer De Dag van de Dialoog in Meerssen. Wij nodigen U van harte uit hier aan deel te nemen! Deelname is gratis. 

 

Tijdens de Dag van de Dialoog worden door en voor particuliere inwoners van de gemeente Meerssen gesprekken georganiseerd met 6-8 deelnemers per tafel. Deelnemers luisteren naar elkaars ervaringen. Iedereen krijgt de ruimte om zijn eigen ervaring te vertellen. Hierdoor worden onbekenden bekenden van elkaar.

 

Meedoen?

U kunt op allerlei manieren meedoen. Als deelnemer aan het gesprek, als gespreksbegeleider of als tafelorganisator. Op 9 november 2016 zijn er verschillende mogelijkheden, u kiest zelf het tijdstip dat bij u past. 

 

Meer weten?

Voor belangstellenden geeft de Stichting Meerssen in Dialoog op woensdagavond 5 oktober a.s. van 19.30 -22.00 uur  in Ontmoet Anna vrijblijvend uitleg over doel en opzet van De Dag van de Dialoog.

 

Dialoogtraining voor gespreksbegeleiders op woensdag 19 oktober

Heeft u interesse in het begeleiden van dialogen? De Stichting biedt u ter voorbereiding een dialoogtraining aan op woensdag 19 oktober a.s. van 19.30-22.00 uur in Ontmoet Anna.

 

Verdere informatie vindt u op onze website. Ook kunt u zich daar aanmelden of een vraag voor ons achterlaten via welkom@meerssenindialoog.nl . Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

  

Stichting Meerssen in Dialoog

 

 ~ voer het hele jaar door dialoog en vier de Dialoog in november ~

 

4 tot 13 november 2016

Nationale Week van de Dag van de Dialoog

Leer dorpsgenoten kennen op 9 november!

Wanneer u vragen heeft bent u welkom ze te stellen via welkom@meerssenindialoog.nl

 

Voor welk tijdstip kan ik mijn voorkeur uitspreken?  

  

WOENSDAG 9 november  2016

08.00-10.00 uur

10.30-12.30 uur

13.00-15.00 uur                                             

15.30-17.30 uur                                  

18.00-20.00 uur                          

20.30-22.00 uur      Natafelen 


Na aanmelden nemen we kontakt met u op . 

Dialoog Café in de Maand van de Filosofie

 

Bibliotheek Meerssen en Meerssen in Dialoog bieden een bijzonder programma aan met een tweetal activiteiten rondom het thema 'Over de grens'. 

 

 

In de voordracht 'De vleugels van de vluchteling' onderzoekt Govert Derix de voors en tegens van het sluiten van grenzen voor de toestroom van vluchtelingen. Waar zijn we bang voor als we vluchten voor vluchtelingen? Is de vluchtelingenuitdaging aan te grijpen om als samenleving een vlucht naar voren te maken? Zit hier een filosofische kern die ons als cultuur verder kan brengen? In het kader van de Maand van de Filosofie schreef Derix een essay geïnspireerd op het inzicht van Spinoza dat vrede niet alleen de afwezigheid is van oorlog, maar een heilstoestand die voortkomt uit grootmoedigheid. 

Over Govert Derix

Govert Derix is als filosoof, schrijver en adviseur betrokken bij vele vernieuwende projecten voor overheden, instellingen en bedrijven. Hij publiceerde o.a. over zorg, welzijn, architectuur, het Rijnlands model en cultuurfilosofie. Als romancier zocht hij grenzen op met titels als Sterrenmoord, Gods Geschenk en De sjamaan van Sevilla. Govert is vaste columnist van Dagblad de Limburger en Limburgs Dagblad. Hij is thuis in Brazilië, Brussel en Maastricht.

Datum en tijd

vrijdag 8 april 2016,  20.00 uur 

Locatie

Bibliotheek Meerssen (Parallelweg 58)

Prijs

5 euro per persoon en op vertoon van de biebpas 2,50 euro

Aanmelden

Aanmelden via Bibliotheek Meerssen 

 

 

In vervolg op de Lezing 'De vleugels van de vluchteling' wordt in samenwerking met Meerssen in Dialoog voor de Maand van de Filosofie een Dialoogcafé georganiseerd. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen worden een of meerdere dialoogtafels georganiseerd. U wordt uitgenodigd voor een inspirerend en open gesprek over het thema 'Over de grens'. In een dialoog gaat het om het delen van ervaringen, verhalen en dromen.

Datum en tijd

woensdag 13 april 2016, van 19.30 tot 22.00 uur

Locatie

Ontmoet Anna (Stationsplein 1)

Prijs

7,50 euro per persoon inclusief koffie/thee

Aanmelden uiterlijk 11 april via Ontmoet Anna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wie wilt ú leren kennen rond 9 november?

 

Meerssen in Dialoog organiseert jaarlijks op en rond maandag 9 november a.s. dialoogtafels en wij nodigen u van harte uit hier (weer) aan deel te nemen! Uw deelname is gratis.

 

Tijdens de dag van de dialoog worden in Meerssen tafelgesprekken georganiseerd. Deelnemers van verschillende achtergrond luisteren naar elkaar. Iedereen krijgt de kans om zijn eigen verhaal te vertellen. Gesprekken waarin onbekenden bekenden worden.

 

Meedoen?

U kunt op allerlei manieren meedoen. Als deelnemer aan het gesprek, als gespreksbegeleider of als tafelorganisator. Op en rond 9 november zijn er verschillende mogelijkheden, u kiest zelf de dag en het tijdstip dat bij u past.

 

Dialoogtraining voor gespreksbegeleiders op woensdag 21 oktober

Heeft u interesse in het begeleiden van een dialooggesprek? Wij bieden u ter voorbereiding een dialoogtraining aan. Meestal rond medio oktober a.s. van 19.30-22.00 uur, locatie Ontmoet Anna (Stationsplein 1 te Meerssen). Deelname is gratis.

 

Verdere informatie vindt u op onze website. Ook kunt u zich daar aanmelden of een vraag voor ons achterlaten. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Graag tot ziens!

 

Stichting Meerssen in Dialoog

www.meerssenindialoog.nl

welkom@meerssenindialoog.nl

Liever een goeie buur dan een verre vriend?

Meerssen in Dialoog komt voort uit een maatschappelijk initiatief met een brede landelijke basis. Van vrijdag 6 tot en met vrijdag 13 november  2015  werden in 100 plaatsen in Nederland -onder de vlag van Nederland in Dialoog- meer dan 3000 dialoogtafels (waaraan 30.000 mensen deelnamen) georganiseerd! In Limburg waren dialoogtafels in Maastricht, Sittard-Geleen, Venlo, Venray, Weert en Meerssen


In Meerssen vond de Dag van de Dialoog plaats  rond 9 november 2015. Rond die datum gingen onbekenden binnen de gemeente Meerssen  met elkaar een dialoog aan rond het thema "Mijn buurt".


Het thema van 2015 was"Mijn Buurt" onder het motto “Liever een goeie buur dan een verre vriend?”. Doel was het leggen van contact tussen onbekenden en het vergroten van de onderlinge betrokkenheid en samenhang binnen onze gemeenschap.  


Wilt u meer informatie ontvangen dan kunt u terecht op onze website www.meerssenindialoog.nl 

Wanneer u vragen heeft bent u welkom ze te stellen via welkom@meerssenindialoog.nl